Postproduction: nieuwe soundtrack voor Pixar’s Lifted

EĆ©n van de laatste praktijkopdrachten bij SAE’s opleiding tot audio engineer is een postproductie opdracht. Oftewel, bij een bestaand filmpje zonder enig geluid dient een soundtrack gemaakt te worden met onder andere muziek en geluidseffecten. Ik ben aan de gang gegaan met een ingekorte versie van Lifted van Pixar. Fred Westra was zo vriendelijk om speciaal hiervoor prachtige muziek te componeren.

De soundtrack is afgemixt in Dolby surround 5.1 met behulp van Protools HD. Verschillende geluiden zijn zelf opgenomen, enkele zijn op het internet gevonden. Ik schat dat er ongeveer 40 manuren in zitten. Dus niet met je ogen knipperen tijdens het kijken, want voor je het weet mis je zo een uur werk šŸ™‚

2 gedachten over “Postproduction: nieuwe soundtrack voor Pixar’s Lifted

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.