Chasing Tales – Melody

      3 reacties op Chasing Tales – Melody

aan•dacht de; v(m) oplettendheid, belangstelling: de ~ vestigen op
de•tail [deetaj] het; o -s onderdeel, bijzonderheid; kleinigheid; zie en détail

Chasing Tales

Chasing Tales

Het is oktober of november 2008 als ik weer eens een bandje ga bezoeken in hun repetitieruimte. Chasing Tales wil graag een nieuwe demo opnemen en het oudere werk wat ik eerder van ze heb gehoord is door de keuring heen gekomen.

Twee nummers laten ze mij die avond horen. Al snel valt mijn keus op Melody. Er is nagedacht over de compositie, het nummer kent een leuk samenspel en een verrassend einde. Thomas, de drummer van de band, heeft geen moeite om met een electronische metronoom mee te spelen, ook niet nadat ik hem het zicht op de metronoom ontneem en hij alleen nog maar op zijn oren is aangewezen. Een klein testje van mijn kant. Bij mij in de studio kan hij immers de metronoom ook niet zien.

De Telegraaf 19 november 2008

De Telegraaf 19 november 2008

Aandacht voor detail hebben ze zeker, de 4 heren van Chasing Tales. Dat blijkt als we in alle rust samen eind 2008 en begin 2009 drie zondagen de tijd nemen om hun Melody vast te leggen. Snel tevreden waren ze niet met zichzelf: het moest perfect gespeeld worden in de verschillende studio’s van het SAE in Rotterdam, waar Maarten Reinen zo vriendelijk was om te assisteren en ons studiotijd te gunnen.

In februari en maart werk ik aan de mix in Apple’s Logic. Nog een laatste samenkomen bij SAE volgt om de puntjes op de spreekwoordelijke i te krijgen.

Al die aandacht voor detail is het eindresultaat zeker ten goede gekomen, als je het mij vraagt. Maar klik op de mp3-box hieronder en oordeel vooral zelf.

3 gedachten over “Chasing Tales – Melody

 1. Monique

  Heerlijk zaterdagochtend-zonder-kinderen-met-croissantje-liedje! Klinkt goed, broer. Maarre…..wat doe jij zo vroeg uit bed op de zaterdagochtend???

  1. Maurice Auteur bericht

   Smakelijk!

   Toegegeven, zaterdagochtend (überhaupt iedere ochtend) is niet het meest favoriete tijdstip van je broer, maar ik moest me ’s ochtends melden bij Galaxy Studio’s bij onze zuiderburen.

   Kijk voor de gein eens op hun website onder de kop clients. Indrukwekkend, net als het gebouw.

   Maurice

 2. Ruben

  Leuk stukje Maurice!

  Nogmaals bedankt! Als je weer eens een band nodig hebt (of een bassist) voor een project oid moet je ’t vooral laten weten!

  Groetjes,

  Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.