Mensergerjeniet – Transparant

      3 reacties op Mensergerjeniet – Transparant
Mensergerjen!et tijdens een concert

Mensergerjen!et tijdens een concert

Juweeltjes kunnen goed verborgen zitten, op een diepte waar je ze in eerste instantie niet zou verwachten. Met dit nummer is het niet anders. Transparant is het derde en laatste nummer uit de serie van Mensergerjeniet en eerlijk gezegd kon ik er niet helemaal enthousiast van worden na de studiosessie.

Maar ik heb mijn mening bij moeten stellen. Ernstig bij moeten stellen. Want toen ik deze maand de opnames begon te verwerken (zo’n 30 audiosporen en nog eens een stuk of 20 effectsporen) bleek er al snel een heel open en helder [zeg maar: transparant ;)] nummer uit te komen.

De heldere rimclicks van Paul in combinatie met het geluid van een woodblock, de prachtige gedempte trompetsolo van Bart, de ruimte die de hele band geeft aan Dirk zijn gitaarsolo, Paul die op het einde even in een break zijn momentje opeist: transparant is met recht een verborgen juweeltje!

Klik op de mp3-box hieronder en streel je oren 😀

3 gedachten over “Mensergerjeniet – Transparant

 1. Ruben

  Zoooo, lekker nummer dit! Leuke compositie en tekst!
  Mix vind ik ook leuk, iets spannender dan de vorige, very nice!

  Ik zou alleen maar commentaar kunnen hebben op het geluid van de snare, vind ik persoonlijk beetje hoog en clinisch, maar dat is een smaak kwestie denk ik;-)

  Maar gaaf gedaan! Misschien kom ik volgende week wel even kijken, ben jij er zelf ook?
  Oh en gefeliciteerd alvast voor morgen;-)

  1. Maurice Auteur bericht

   Ha Ruben,

   Zoooo, lekker nummer dit! Leuke compositie en tekst! Mix vind ik ook leuk, iets spannender dan de vorige, very nice!

   Thanks!

   Ik zou alleen maar commentaar kunnen hebben op het geluid van de snare, vind ik persoonlijk beetje hoog en clinisch, maar dat is een smaak kwestie denk ik;-)

   Cool, inhoudelijke reactie!
   Bedoel je de snare zelf of de rimclicks?
   Dat de snare hoog is is bewust. Maar clinisch is nou ook weer niet de bedoeling. Ik zal er nog eens kritisch naar luisteren.

   Voor een écht hoge snare zou je voor de gein eens moeten luisteren naar de studio versie van Beef – Beef are gonna rec it. Die is zoooo over de top! Iedere snare die je daarna hoort lijkt een goede floortom 🙂

   Maar gaaf gedaan! Misschien kom ik volgende week wel even kijken, ben jij er zelf ook?

   Leuk als je langskomt, en ja, als het goed is ben ik er ook en mag ik van het gezellige gebeuren op het podium weer een geheel proberen te maken. We starten als het goed is rond 20:00 uur, voor ik meen 2 sets van 3 kwartier.

   Oh en gefeliciteerd alvast voor morgen;-)

   Dank!

   Groeten,

   Maurice de Laat

 2. Ruben

  Ik bedoel de snare zelf, daardoor klinkt die zo “opgenomen” als je begrijpt wat ik bedoel…misschien mooi als je m iets meer diepte geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.