Live radiouitzending 3voor12

      Geen reacties op Live radiouitzending 3voor12
3voor12/Eindhoven live. Foto: Lionne van der Hagen

3voor12/Eindhoven live. Foto: Lionne van der Hagen

Geïnspireerd door het vroegere Countdown Café (1983-1994), een nu legendarisch radioprogramma met veel live muziek, heeft het radioprogramma 3voor12/Eindhoven een live uitzending gemaakt vanuit het café van PopEi. Ik mocht de techniek op locatie verzorgen. Om een zo goed mogelijk mix te maken werkte ik vanuit een andere, aangrenzende ruimte, weg van akoestiek van het publiek, de artiesten en de DJ’s, waar ik tegelijkertijd 3 mixen maakte: de radiomix, de monitormix en de mix voor de bezoekers van het café.

Een radioshow mixen

Een radioshow mixen

Deze eerste uitzending betrof een pilot. Inmiddels is een tweede pilot gepland op 3 juli èn is, dankzij het succes van de eerste editie, besloten dat na de zomer iedere twee maanden 3voor12/Eindhoven live vanuit PopEi zal uitzenden.

Voor mij is dit een leuke nieuwe ervaring: live mixen bij TL licht, zonder publiek om me heen, en de keiharde realiteit van de enorme compressie op een radiozender waar alle live engineers stevig van balen. Ondanks dat ik een aantal punten ter verbetering voor mezelf meeneem naar de volgende editie van 3 juli, werd het geslaagde uitzending die naar meer smaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.