Cowfur Roots – Babylon

      6 reacties op Cowfur Roots – Babylon

Dit is de eerste mixopdracht van mijn opleiding tot geluidstechnicus. Met een 8-track digitale recorder als bron, was de uitdaging om een goede mix te maken op een Behringer SL3242-FX-PRO mixing console. Onderwerpen als (unity) gain, equalizing, panning en effecten zijn verwerkt in deze opdracht.

Ik ben aan de gang gegaan met het nummer Babylon uitgevoerd door Cowfur Roots. Helaas kan Google niet echt veel informatie over deze artiesten vinden.

Ik heb veel echo en reverb toegevoegd aan met name de percussie, vocalen en het orgel. Wel passend bij een reggae nummer, als je het mij vraagt. Er zat behoorlijk was ruis in de opname, dus heb ik alle tracks met uitzondering van de drums uit de mix gehaald tot de eerste tel van de tweede maat, om de ruis minder duidelijk hoorbaar te maken. Later in het nummer worden om dezelfde reden de vocalen en de percussie in de laatste maat verwijderd.

Als je de mix beluistert, vraag je je misschien af waarom de achtergrondzang zo ver weg staat. Jammer genoeg stond die achtergrondzang op dezelfde track als de lead vocalen. Misschien maar beter ook, want ik heb niet echt de indruk dat het achtergrondkoor door een voorronde van Idols zou komen 🙂

Dus… ogen dicht en op play drukken (andersom kan makkelijker zijn trouwens) en plaats jezelf in gedachten op een wit strand met palmbomen. En probeer al luisterend de grap in de mix te horen. Lukt het je de eerste keer niet? Probeer dan eens een koptelefoon.

Met dank aan Andreas Oszkiel voor de toestemming om het hele nummer hier te mogen laten horen! Credits gaan naar alle artiesten en technici. Deze mix is uitsluitend gemaakt voor studie, als onderdeel van mijn opleiding tot geluidstechnicus. Klik op de mp3 link hieronder om het nummer te horen.

6 gedachten over “Cowfur Roots – Babylon

 1. Morad

  Hallo,
  Dit nummer heet Shai tja kong in het Nederlands beteket het:Wat heb je mee gebracht.
  Sinds kort staan er andere nummers op: http://www.dailymotion.com/search/cowfurroots/video/x8n2xj_cowfurroots-part-1_music
  En op you tube: http://www.youtube.com/watch?v=Y0HTTy0ymuE
  Hellaas Bestaat de band niet meer Ricardo 1 van de leadzangers is helaas overleden.
  Rasspagilly is nu leadzanger bij Zion reavers ook te zien op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=BEHCXQjScFQ
  Jah bless

   1. Morad

    Graag Gedaan heb nog meer beeld matriaal van Cowfurroots.
    RasspaGilly die het nummer Shai tja kong (Babylon) zingt
    is een goede vriend van me heb ik veel contact mee
    hij vond het echt heel leuk om dit terug te horen.
    En wat betreft Ricardo hem kenende zou er trots op zijn geweest.
    Giv thankx
    Jah Bless

    Morad

 2. FyaWya

  Maurice,

  De mix klinkt lekker, er ligt nog zoveel materiaal van CowfurRoots die deze aandacht verdienen. Ik was een van de muzikanten/componisten, en ben het met Morad eens, Ricardo had het ook mooi gevonden. Powerfull!

  enne, nee backingvocals op deze tracks zijn niet echt geweldig 🙂 We hadden ook goeie tracks hoor!! 🙂

  Peace!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.