CD-hoes

      Geen reacties op CD-hoes

Als auditief ingesteld persoon was het maken van een CD-hoes een moeilijke opdracht voor me. Waar haal ik de inspiratie vandaan? Het duurde daarom wel even om wat ideeën in mijn hoofd uit te werken. Één daarvan leek bijzonder lastig voor elkaar te krijgen voor iemand die nog nooit met Photoshop of Illustrator gewerkt heeft. Desondanks, was het dat idee dat redelijk snel vorm begon te krijgen.

Als uitgangspunt nam ik een plaatje van een Rubiks Kubus gevonden op Wikipedia. Voor de afbeelding op de achterkant heb ik een Rubiks Kubus gesloopt, een compositie gemaakt van de puzzelstukjes en het fototoestel genomen. Die foto gebruikte ik als een achtergrond om digitaal over te kunnen trekken.

cd-hoesUiteindelijk ben ik toch wel erg tevreden met het resultaat. Het realisme van de kubus gecombineerd met het surrealisme van de foto’s. Voor een buitenstaander zal het er misschien uit zien als wat losse flodders, maar in werkelijkheid vertelt iedere foto en ieder woord iets over mijn leven op dit moment. Alles in dit ontwerp heeft een betekenis. Zo zijn er 6 foto’s, één voor iedere kant van de kubus. De zes titels verwijzen naar deze zes foto’s.

Voor diegenen die me goed kennen, en dicht bij me stonden in het afgelopen jaar moet het niet al te moeilijk zijn om al deze symboliek te herkennen. En als je dat doet, weet dan dat ik jou en je steun bijzonder waardeer!

Credits voor de foto van de mixer gaan naar Evemex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.