Kurtis – Love you

      Geen reacties op Kurtis – Love you
SAE in Byron Bay

SAE in Byron Bay

Met de 24 tracks opgenomen in 2004 door Tom Misner & Andreas Oszkiel in de SSL 9000K studio van SAE in Byron Bay heb ik een compleet nummer gemixt in Logic Express. Ik heb o.a. gebruik gemaakt van volumes, panning, equalizing, automation en een hele rits aan effecten. Het nummer is getiteld Love you en wordt uitgevoerd door Kurtis.

Het resultaat is hier te beluisteren. Centraal in het nummer staat een rhythm gitaar die, na toepassen van een aantal effecten, een beetje klinkt als in de nummers van Chic. Verder staat er een hoop reverb op de snaredrum en is er een synthesizer toegevoegd met een klein acid-randje.

Kurtis

Kurtis

Ik heb twee breaks in het nummer gemaakt. De eerste, op 42 seconden, geeft ruimte aan de bas. De tweede, rond 2:58, direct na de gitaarsolo, laat je oren genieten van de vocalen van Kurtis Rettenmaier en de kick, met de percussie als brug naar het laatste gedeelte van het nummer.

Ik heb geprobeerd om een opbouw naar een climax in het nummer te maken. Een tweede gitaar begint pas te spelen bij het tweede couplet en percussie komt er pas goed in bij het eerste refrein. Het effect wordt versterkt door een tweede en derde track voor de vocalen te gebruiken.

Met dank aan Andreas Oszkiel voor de toestemming om het hele nummer hier te mogen laten horen! Credits gaan naar alle artiesten en technici. Deze mix is uitsluitend gemaakt voor studie, als onderdeel van mijn opleiding tot geluidstechnicus. Klik op de mp3 link hieronder om het nummer te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.