Blokade – Wil je weten wie ik ben? (unplugged)

      2 reacties op Blokade – Wil je weten wie ik ben? (unplugged)
Blokade

Blokade

Tijd voor het volgende project. Al een paar maanden geleden kom ik, na een tip van een vriend, in contact met Blokade. (Inderdaad, blokkade met één k. Gelukkig mag je wel gewoon Blokkade zeggen 🙂 ) Vijf vrienden die meer van rocken dan van subtiliteit houden. Geen zoetsappige liefdesverhalen in vier- (of erger: drie-) kwartsmaten, maar hard en rauw en teksten met een pijnlijk randje.

Als ik ze, na het bijwonen van een live-optreden, voorstel om samen de studio in te duiken om een nummer akoestisch op te nemen, staan ze even beteuterd te kijken. Akoestisch? Unplugged? Subtiel de stekkers eruit? Het duurt even alvorens het enthousiasme wat ik graag zie in een band op gang komt.

Unplugged it is. De Rotterdamse SSL studio is geboekt voor de avond van 20 augustus. Helaas lukt het Lorq, de drummer van de band niet om erbij te zijn met zijn cajón. En als het enige bandlid wat qua tempo het voor het zeggen heeft er niet is, dan is bij deze club een strak tempo ver te zoeken. De clicktrack (metronoom) delft na 2 maten het onderspit en de jongens gaan hun eigen weg.

Bij take 8 zijn de meeste van ons tevreden. Pauze. Tijd voor nicotine en cafeïne. En voor het bier dat eerder die avond, bij binnenkomst, het pand meteen moest verlaten. Wordt die regel in het schoolreglement ook een keer gebruikt.

Blokade in concert

Blokade in concert

Pauze. Alleen Horvat (zang) en Rubinho (gitaar) jammen nog even door. Gelukkig wordt ook dat opgenomen, want Horvat zingt nu een stuk rustiger en wat lager. Iets tè laag voor z’n stem, maar desondanks past het beter bij deze unplugged versie.

In de dagen erna werk ik de opnames verder uit, en zit ik met die zang in m’n maag. Ik moet en zal take 9 van de zang in de muziek van take 8 krijgen. Maar zonder clicktrack, en dus een enorm wisselend tempo valt dat niet mee. Verschillende digitale trukendozen haal ik uit de kast, om steeds het resultaat weg te gooien. Uiteindelijk lukt het me in Logic om het tempo gelijk te krijgen zonder dat je overduidelijk hoort dat het digitaal gemanipuleerd is.

Een afspraak om een volgende keer terug te komen wordt diezelfde avond nog gemaakt. Dan gaan we plugged, en of ze willen of niet, ook met clicktrack 😀 Voor nu is Blokade een unplugged versie rijker. Klikkerdieklik hieronder voor het resultaat!

Wil je weten wie ik ben? is een nummer over twijfels, de kat uit de boom kijken, teleurstellingen in personen en de tweestrijd tussen je eigen gang gaan en een relatie. Tot zover enige gelijkenis met een bepaald persoon. Tot zover ook de tekst trouwens…

2 gedachten over “Blokade – Wil je weten wie ik ben? (unplugged)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.