BenD – Caught

      3 reacties op BenD – Caught

In mijn zoektocht naar bandjes en artiesten om samen de studio in te duiken (leuk en leerzaam voor hun en mij) ontvang ik 7 augustus een berichtje in mijn mailbox van Dennis van Eckeveld:

Ik maak zelf eigen liedjes/nummers met een vriendin van mij. Onze droom is om een eigen CD/demo te hebben. Welke muzikant heeft dit niet 😉
Op dit moment zijn we nog met z’n 2en maar we zijn druk op zoek naar bandleden om onze band compleet te maken.
Ben je op zoek naar een complete band? Of heb je ook wat aan een duo zoals ons?
Als je wil kan ik je een ruwe demo sturen van een van onze liedjes?

Die vriendin is Bettina Witteveen, en na wat heen en weer gemail tussen ons ontvang ik van hem een ruwe thuisopname van een nummer. En dat is zeker de moeite waard om eens netjes op te nemen.

Bettina in de vocalbooth van de SAE studio

Bettina in de vocalbooth van de SAE studio

Dennis en Bettina hebben nog meer nummers geschreven, en uiteindelijk zitten we 19 augustus ’s avonds in de SSL studio van het SAE in Rotterdam om het nummer Caught op te nemen. Na 3 uur hebben we genoeg materiaal opgenomen waar ik later mee aan gang kan gaan in Logic om het af te mixen.

10 dagen later ben ik klaar met de mix, en het resultaat mag er zeker wezen! 2 heel kleine foutjes in Dennis’ gitaarpartij, Bettina die in het begin misschien nog net iets te onzeker zingt (niet nodig meid: je hebt een prachtige stem!) en een de-esser die ik wellicht iets beter af had moeten stellen mogen de pret niet drukken.

Klein detail: de verlichting in de vocalbooth had het begeven, en een reserve halogeen spot was niet voorhanden. Bettina heeft het nummer in de schemering in gezongen en kon nog net de tekst van haar A4-tje lezen 🙂

Even een veer in m'n reet :-)

Even een veer in m’n reet 🙂

Kortom, een leuke avond met twee gezellige mensen die te bescheiden zijn over wat ze maken. Ik hoop dat we nog eens vaker samen de studio in gaan!

De mix bevat 4 sporen van 2 gitaarpartijen (een AKG-414 en een Sennheiser MD421), en 5 sporen van 3 stemmen zang (AKG-414), gecombineerd met een paar effecten. Je kunt het beluisteren door hieronder op de mp3 box te klikken.

3 gedachten over “BenD – Caught

 1. Dennis

  Hey Marice,

  mooi stukje blog geschreven! Wat mij betreft zie je ons nog een keer terug voor nieuwe opnames.. Inmiddels hebben we een band en de nieuwe nummers blijven ook komen dus je bent nog lang niet van ons af 😉

  gr Dennis

 2. Bettina

  Hi Maurice,
  Bedankt voor je complimenten en natuurlijk de tijd die je in onze opname hebt gestoken! En die veer … die heb je verdiend. Zoals Dennis al zei: We’ll be back!
  😀
  Groetjes
  Bettina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.