Francis!

      Geen reacties op Francis!

Wederom een bandmix als opdracht. Ditmaal gemaakt op een Yamaha 01V mengtafel. Dit is een digitale mengtafel met ingebouwde effecten. Het werken op een digitale mengtafel is compleet anders dan analoog, en kent voor- en nadelen. Deze opdracht is dan ook meer bedoeld om het principe van digitale mengtafels, en de Yamaha 01V in het bijzonder, onder de knie te krijgen.

Yamaha 01v

Yamaha 01v

Er zijn 14 tracks gebruikt voor dit rockballad achtig nummer. Het nummer is getiteld Francis!, maar de uitvoerende is me helaas niet bekend. De ‘user assigned’ knoppen van de Yamaha 01V kunnen gebruikt worden om snel opgeslagen presets tevoorschijn te toveren. Ik heb voor dit nummer 4 presets gebruikt en heb iedere preset toegewezen aan een ‘user assigned’ knop. Zo kon ik verschillende effecten snel oproepen. Gedurende de twee gitaar solo’s wordt een gitaar meer naar het midden van het stereobeeld gezet en wordt er naar verhouding meer van het droge gitaargeluid gebruik gemaakt.

Als bonus staat op de ingeleverde CD ook een ‘radio edit’. Het originele nummer, 6 minuten lang, was een beetje saai. De radio edit is bijna 2 minuten korter, zonder dat de structuur van het nummer verandert. Het was oorspronkelijk mijn bedoeling om de radio versie nog korter te maken, maar dat lukte niet zonder afbreuk aan de opbouw en logica van het nummer.

Ik heb nog geen toestemming ontvangen om het hele nummer hier te kunnen laten horen. In plaats daarvan tref je een fragment van 30 seconden aan. Je kunt het beluisteren door op de mp3 box hieronder te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.