Mensergerjeniet – 4 kleine woordjes

      3 reacties op Mensergerjeniet – 4 kleine woordjes

Mensergerjeniet is een swingende Nederlandstalige ska & reggae band uit Alphen aan den Rijn. Geïnspireerd door jeugdsentiment Doe Maar is Roy (zanger, gitarist & tekstschrijver) met een duidelijk plan opzoek gegaan naar muzikanten met dezelfde ideeën over muziek maken.

In oktober 2008 komen we met elkaar in contact. Ondanks dat de band al eens eerder in een studio wat heeft opgenomen met wisselend resultaat, dat nooit openbaar is geworden, willen ze nog wel eens een studiosessie proberen.

Mensergerjen!et

Mensergerjen!et

In maart 2009 staan we dan -eindelijk- ’s ochtends samen in de studio om de drums en bas van 4 kleine woordjes vast te leggen. Na het opstellen, stemmen en inregelen van de drums en microfoons (dank aan Marco de Jongh voor zijn hulp), dat altijd weer veel tijd kost, staat het nummer er na een aantal pogingen goed op. Kom je live misschien nog wel weg met een klein foutje, in de studio is alles eerlijk en onverbiddelijk.

Zowaar hebben we nog 3 kwartier voordat de studio sluit, en dan ineens komt de band los. Komt het door Dirk de sologitartist, die voor de gezelligheid langskomt en met zijn broek op z’n enkels wat meespeelt? In recordtempo worden van nog 2 andere nummers de drums en bas ingespeeld. De eerste dag zit erop en in plaats van 1 nummer hebben we de basis gelegd voor 3 nummers!

Daarna wordt het nog hard werken: 2 gitaristen, een toetsenist, saxofoon, trompet, trombone en 3 vocalen: één voor één moeten ze eraan geloven en spelen ze hun partij in. Ondanks mijn vurige wens, is er helaas geen tijd meer voor percussie.

Begin deze maand begon ik met het mixen van de eerste van de drie nummers. 4 kleine woordjes (welke vier dat zijn kan je nog verbazen) staat als een huis. Probeer je voeten maar eens stil te houden bij dit nummer!

Zin in een swingend en vrolijk concertje met aanstekelijke ska? Check hun site voor de gigs! Komen we elkaar misschien nog tegen. Niet schrikken als Dirk z’n broek iets te laag hangt 🙂

Klik op de mp3 box hieronder om 4 kleine woordjes te beluisteren.

3 gedachten over “Mensergerjeniet – 4 kleine woordjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.