DJ Mix (2)

      Geen reacties op DJ Mix (2)

Vooruit, doen we er nog eentje 🙂

Als je als DJ wat platen aan elkaar knoopt, is het natuurlijk van belang dat ze synchroon lopen. Maar nu ga ik een stap verder: mixen op toonhoogte.

Verschillende platen staan in verschillende toonsoorten. Sommige combinaties daarvan klinken wel ok, andere prachtig en weer andere simpelweg vals.  De mooiste combinaties liggen een kwint uit elkaar, omdat toonladders die een kwint uit elkaar liggen de meeste tonen met elkaar delen. Door van die theorie gebruik te maken kan een DJ mix nog vloeiender gemaakt worden, en daar is bijgaande mix een voorbeeld van. De combinaties in deze mix staan of in dezelfde toonsoort, of verschillen precies een kwint van elkaar.

Nineties en zero’s in mijn laatste productie. Met mashups van de Pussycat Dolls met Rihanna en van Jennifer Lopez met Madonna. Ook de laatste goede plaat die Prince gemaakt heeft en zelfs een ode aan Nederwiet verstopt in I follow rivers van Lykke Li.

Lampen op knipper en speakers op discobeat. Like & share!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.