Aan de slag voor Radio M Utrecht Sport

      Geen reacties op Aan de slag voor Radio M Utrecht Sport

Al enige tijd ben ik als freelancer ook aan de slag voor Radio M Utrecht, de regionale radiozender voor de provincie. Als geluidstechnicus ga ik aan de slag in het team van Namen & Rugnummers, het live sport radioprogramma.

Namen & Rugnummers heeft een vergelijkbare opzet als het programma Langs de Lijn van de NOS: bij iedere uitzending worden diverse verslaggevers op pad gestuurd naar meerdere wedstrijden (met name voetbal & hockey). Via hoog frequent, 4G of ISDN worden audioverbindingen tussen de studio en de verslaggevers gemaakt, zodat deze rechtstreeks in de uitzending kunnen komen. Een presentator in de studio is de lijm tussen de wedstrijdverslagen, terwijl een producer in de studio onder andere de contacten met de verslaggevers buiten de uitzending om voor zijn rekening neemt. Ook dat gebeurt via de eerdergenoemde audioverbindingen.

Studio 2 van Radio M Utrecht

Studio 2 van Radio M Utrecht

Soms voor, maar in ieder geval na afloop van een wedstrijd interviewt een verslaggever een aantal betrokkenen zoals een trainer of een speler. Deze interviews worden niet live uitgezonden, maar worden, ook weer via de bestaande audioverbindingen, in de studio opgenomen om later in Namen & Rugnummers uitgezonden te worden. Uiteraard komen de interviews ook beschikbaar op de internetsite van Radio M Utrecht.

Vanuit mijn -technisch- oogpunt is er één belangrijk verschil met NOS Langs de Lijn: bij de NOS zijn 2 audiotechnici om de uitzending in goede banen te leiden, in Utrecht is dat er maar één. Daardoor is het niet ongebruikelijk dat ik tegelijkertijd de lopende uitzending schuif, een interviewende verslaggever in de recorder heb lopen, én een ander interview aan het monteren ben. Lekker druk 🙂

Namen & Rugnummers wordt op de radio uitgezonden op zaterdag & zondag, van 14:00 tot 18:00 uur. Van 19:00 tot 20:00 uur wordt een samenvatting uitgezonden onder de naam De Verlenging. Bij uitzondering is er een extra doordeweekse uitzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.