Backstage & frontstage Ed Struijlaart

      Geen reacties op Backstage & frontstage Ed Struijlaart
Ed Struijlaart

Ed Struijlaart

Vandaag was Ed Struijlaart te gast bij Eefke Boelhouwers op Omroep Brabant radio. Ik ben altijd wel te porren voor live muziek, niet in de laatste plaats omdat ik dan weer lekker aan de bak kan. Ed bracht alleen zijn gitaar mee, dus het werd een (semi)akoestisch optreden. En later zou blijken dat er een unieke backstage video van gemaakt werd.

Ed heeft een nieuwe functie van facebook ontdekt: live video streamen. Volgers van zijn account op facebook kunnen ook meteen reageren op de video, en dat geeft een hoop interactie tussen Ed en zijn fans. Aangekomen bij Omroep Brabant begint hij al op het parkeerterrein te filmen. De ontvangst, de soundcheck, het interview en het uiteindelijke optreden kun je zo zelf meemaken! Een uniek en leuk kijkje achter de schermen.

Voor de schermen

Omroep Brabant filmde zelf natuurlijk ook. Tegenwoordig kun je namelijk ook radio kijken. Met ‘visual radio’ op internet kijk je live mee in de radiostudio. Hier staat de video van het nummer Anything zoals dat op internet te zien was.

Backstage

Maar Ed filmde zelf dus ook, backstage. Vanaf het moment dat hij aankomt op het parkeerterrein van de studio’s van Omroep Brabant tot het moment dat zijn gitaar is ingepakt, geeft Ed je een uniek kijkje achter de schermen. Als je benieuwd bent hoe dat nou gaat, moet je zeker even kijken op facebook.

Interview

Uiteraard was er ook tijd voor een interview op de radio. Ed vertelde dat zijn nummer Tricks up my sleeve al tien jaar oud is, maar door aanmoedigen van Rob Stenders is het nummer opnieuw uitgebracht. In zijn eigen studio maakte hij er een 2016-versie van.

Via via legde Ed Struijlaart contact met de drummer van John Mayer, die in zijn studio in Los Angeles de drumpartij voor het nummer opnam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.