Kijk mee achter de schermen bij Brabant Nieuws

On Air

On Air

Op facebook gaf Omroep Brabant een uniek kijkje achter de schermen bij Brabant Nieuws. Tijdens de live TV uitzending, streamden ze vanuit de regiekamer, waar zowel  technische als inhoudelijke beslissingen genomen worden. Tijdens uitzendingen is de regie normaal gesproken niet toegankelijk, zelfs niet voor collega’s: een rode lamp bij de ingang geeft dat aan.

Personen

Je ziet 4 personen in de regie. Inhoudelijk verantwoordelijk is de samensteller. Er is een persoon die de autocue bedient, zodat de presentator de teksten voor kan lezen terwijl hij of zij in de camera kijkt. De audiotechnicus (ik zei de gek) zorgt ervoor dat alles verstaanbaar is, het volume overeen komt, en dat alles en iedereen met elkaar kan communiceren, ook buiten de uitzending om zodat er aanwijzingen gegevens kunnen worden aan de presentator en verslaggevers op locatie. Tenslotte is er de regisseur die onder andere de camera’s schakelt en technisch verantwoordelijk is.

Na afloop

Wanneer de uitzending afgelopen is, wordt er ook nog een kijkje gegeven in de studio zelf waar de presentatrice Cindy de Koning nog verdere uitleg geeft over haar werkplek.

Gecombineerd

Misschien was het jammer dat je op de facebook stream niet de uitzending zelf kon zien of horen. Daarom combineerde ik die twee in onderstaande video. En ja, het geluid daarvan kan beter. Het facebook team had geen audiotechnicus bij zich 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.