Blokade – Wil je weten wie ik ben?

      1 reactie op Blokade – Wil je weten wie ik ben?

Soms kosten dingen tijd. Veel tijd.  Zo ook dit. Al een tijd geleden (oktober 2008) was Blokade voor de tweede maal te gast in de studio, deze keer om een plugged versie van hun nummer Wil je weten wie ik ben? op te nemen. Twee maanden daarvoor namen we samen een unplugged versie van dit nummer op. Nu dus gas erop, met ondergetekende en Rogier Mook als technici.

Blokade live in de melkweg

Blokade live in de melkweg

Vele uren zijn er gestoken in het mixen van het nummer, maar het was steeds niet zoals het moest zijn. Uiteindelijk zijn alle probeersels via de prullenbak naar de eeuwige jachtvelden verdwenen om opnieuw en met een frisse blik aan de mix te beginnen. Met resultaat. Of zoals de band schrijft: “Top! Dit klinkt echt super. Alles duidelijk onscheidbaar [sic], Blokade sound erin, heerlijk.

Wil je weten wie ik ben? wordt gedreven door afwisselend de hihat en de floortom. De break kent een samenspel van floortom en bas. Ronkende gitaren en een ruwe zangstem maken Blokade compleet. Nog steeds is het een nummer over twijfels, de kat uit de boom kijken, teleurstellingen in personen en de tweestrijd tussen je eigen gang gaan en een relatie.

Wat nou unplugged? Rock & Roll!

Wat nou unplugged? Rock & Roll!

Het zou zomaar kunnen dat je Blokade dit jaar op een festival bij je in de buurt treft. In 2008 schopten ze het tot in de finale van Emergenza; de jury van BeachBattle omschreef de overwegend Rotterdamse rockers als “een band die op geen enkel festival zou misstaan” en in april 2009 gaan ze weer de studio in. Tot het zover is moeten jullie het even doen met de nummers op hun website. Deze nieuwe versie van Wil je weten wie ik ben? kun je hier ook beluisteren door op de mp3-box hieronder te klikken. Reacties, positief of negatief, worden zeer op prijs gesteld.

1 gedachte over “Blokade – Wil je weten wie ik ben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.