Uitzenden vanaf Kaapverdië

      Geen reacties op Uitzenden vanaf Kaapverdië

Sinds 2021 ben ik aan de slag voor BNR Nieuwsradio. Ik verzorg o.a. de audiotechniek bij de locatie-uitzendingen, waaronder The Friday Move, gepresenteerd door Wilfred Genee.

10 november 2023 was er een bijzondere aflevering van dit radioprogramma. Het werd live uitgezonden vanuit Kaapverdië in Afrika en gesponsord door TUI. De reis werd door TUI perfect verzorgd. Ook het verblijf en gastvrijheid in RIU Palace Santa Maria was meer dan op orde. Omdat Wilfred het niet kon combineren met andere werkzaamheden werd deze aflevering gepresenteerd door Sander de Kramer. Co-host was Pernille La Lau.

Het team en de gasten van The Friday move vanuit Kaapverdië
Het team en de gasten van The Friday move vanuit Kaapverdië

Een live Nederlands radioprogramma (inclusief geschakelde beelden voor een internetstream) maken vanaf een eiland in Afrika is een kleine maar leuke technische uitdaging. Aan mijn collega Joris en ik de taak om dit voor elkaar te krijgen. Dus werd er met ontheffing van de piloot 119 kilo technische bagage in een Boeing geladen. Joris vertrok 3 dagen voor uitzending met alle techniek en ik 1 dag voor uitzending. Op die manier kon ik, indien Joris ondanks de voorbereidingen toch tegen problemen aan zou lopen, indien nodig vanuit Nederland nog wat regelen of extra of ontbrekende zaken meenemen. Dat bleek gelukkig allemaal niet nodig.

Vrijdagochtend bouwden we samen een mobiele studio en vrijdagmiddag zonden we live en vlekkeloos uit.

Zaterdag vlogen we samen weer terug. De week daarna zonden we uit vanuit het PSV stadion in Eindhoven, en kon ik de fiets nemen om op bestemming te komen. Klein verschilletje 🙂

Bekijk hier de opening van de show:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.